Raimundi

Història del Gegantó Raimundi:

En tornar de les vacances d’estiu de l’any 2003, els alumnes de l’Escola Virolai sentien que els faltava un gran amic, comú per a tots, que els mostrés els valors de la diversitat cultural. Aleshores, un matí, aparegué com per art de màgia –un art de màgia fet pels nens i nenes de l’escola– el Raimundi.

Era d’una estètica peculiar. Tenia quatre cares: una d’europea, una de mexicana, una d’africana i una altra de xinesa, com a símbol de la multiculturalitat racial. Anava vestit amb un vestit daurat, fet que evocava el Déu Astre, el Sol. I d’aquí prové la primera part del seu nom: Ra, el Déu del Sol.

Curiosament, com si d’un barret es tractés, sobre els seus quatres rostres hi duia una gran bola que representava el planeta Terra. I d’aquí agafa el gegantó la segona part del seu nom: Mundi. Ra i Mundi.

El 25 d’octubre del 2003, acompanyat per les colles de la Sagrada Família i de Sant Andreu de la Barca, el Raimundi fou batejat.

El Raimundi participa tres o quatre cops l’any en diverses cercaviles, i agraeix molt la companyia dels nens i nenes de l’escola. És una oportunitat per fer una volta pel barri de Sant Martí (a principis de novembre), conèixer el centre de Barcelona i baixar caminant per les Rambles (per Sta Eulàlia, al febrer), participar en la trobada de Colles Geganteres d’escoles (cap a la primavera, cada any ho organitza una escola diferent) i gaudir de la Festa Major del Guinardó (cap al maig).

Des de l’AMPA donem suport al Raimundi i a la seva colla comprant gralles, fulards, samarretes o col·laborant en les sortides.

Vols conèixer més coses del Raimundi? Vols saber quan hi ha cercavila? Vols formar part de la Colla Gegantera del Raimundi?

Blog de la Colla Gegantera Raimundi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s